Hlavní obsah

Button se chce vykoupit z Williamsu 2 milióny liber

LONDÝN

Před rokem by se byl Jenson Button upsal ďáblu, aby se mohl stát členem stáje formule 1 Williams. Letos naopak dělá vše proto, aby se do týmu Franka Williamse stěhovat nemusel. Ze svého smluvně vymezeného angažmá pro příští rok se chce dokonce vyplatit dvěma milióny liber ze své kapsy.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

Týmu Williams se letos nedaří, v příštím roce už navíc nebude využívat ani motory BMW a Button je přesvědčen, že s týmem BAR má větší šanci uspět v mistrovství světa. Věc má ale háček: po loňské arbitráži se britský pilot zavázal, že po sezóně 2005 do Williamsu půjde. Teď se snaží najít cestu, jak z dohody vycouvat.

"Příští rok chci určitě jezdit v týmu BAR. Mluvili jsme o tom i s Frankem Williamsem. Vysvětlil jsem mu situaci a věřím, že důvody pochopí a já budu moci zůstat," svěřil se pětadvacetiletý Button britskému deníku The Times s tím, že je připraven zaplatit ze svého dva milióny liber (přes 87 miliónů korun) odstupného.

"Věřím, že se nějak dohodneme. Musíme se nějak dohodnout. Uznávám, že na mně leží část viny za všechny ty problémy. Lidé to ale musí pochopit. Británie potřebuje pilota, který bude v britském týmu bojovat o titul. A takovým týmem je v současnosti jen BAR," tvrdí Button.

Podle Buttona je navíc Williams natolik zkušený, aby trval na angažmá jezdce proti jeho vlastní vůli. "Přijde mi absurdní, aby stáj angažovala pilota, který nechce být jejím členem. Nevidím důvod, proč by to vedení některého týmu dělalo. Frank mě zná dlouho a vždy se mi snažil maximálně pomoci. Věřím, že se tak zachová i nyní," dodal britský pilot, jenž v týmu Williams vstoupil v roce 2000 do světa formule 1.

Reklama

Související témata: