Hlavní obsah

Stáj Williams se chystané posily Buttona za žádnou cenu nevzdá

BUDAPEŠŤ

Stáj Williams trvá na tom, aby ji pro příští sezonu posílil Jenson Button. Britský pilot formule jedna se loni s týmem dohodl na angažmá od roku 2006, ale teď názor změnil a raději by zůstal ve stáji BAR. Šéf Williamsu Frank Williams však prohlásil, že se vykoupit za žádnou cenu nemůže a musí do jeho týmu přijít.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

"Williams má v ruce naprosto jasnou závaznou smlouvu. Můžete napsat velkými písmeny, že Jenson není na prodej. Jsme seriózní tým a potřebujeme ho. Navíc je na jeho příchod navázána řada sponzorských smluv," prohlásil Williams během Velké ceny Maďarska a zdůraznil, že jeho názor nezmění žádná finanční nabídka.

Button se loni snažil za každou cenu odejít do Williamsu, ale nakonec musel v týmu BAR strávit ještě rok. Aby měl jistotu, že se mu sen splní, podepsal s Williamsem alespoň předběžnou smlouvu. V podmínkách kontraktu je stanoveno, že BAR opustí, pokud ve třetině této sezony nebude mít na svém kontě alespoň 75 procent bodů vedoucího muže seriálu. Po 12 z 19 závodů má Button 15 bodů, první Španěl Fernando Alonso nasbíral 87 bodů.

Buttonovy priority se však během uplynulých měsíců radikálně změnily a nyní chce za každou cenu zůstat ve svém dosavadním působišti. Výrazně se totiž změnila situace v týmech. Honda koupila pětačtyřicetiprocentní podíl v BAR, zatímco Williams se bude muset příští rok spolehnout nejspíš na motory Cosworth. Současný dodavatel BMW koupil švýcarskou stáj Sauber a chce z ní udělat vlastní tým.

Reklama