Hlavní obsah

BAR řekl Buttonovi: S Williamsem se domluv sám

PRAHA

Složité období zažívá pilot stáje BAR Jenson Button. Britský jezdec podepsal smlouvu s týmem Williams, v kterém by měl příští sezónu jezdit. Změnil ale názor, Williams mu už nepřijde tak perspektivní destinací a chce zůstat u současného zaměstnavatele. Ten má ale svázané ruce.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

Šéf BARu Nick Fry Buttona dokonce upozornil, že si bitvu o rozvázání kontraktu s Williamsem musí vybojovat sám a nemůže počítat s podporou současné stáje. "Je to mezi Jensonem a Williamsem," řekl Fry. "Obě strany musí věci vyřešit samy," dodal.

Button by rád u BARu zůstal, proto hledá způsob, jak se ze smlouvy s Williamsem vyvázat. Dokonce nabízel dva milióny liber ze své kapsy. Po loňské arbitráži se zavázal, že do Williamsu přestoupí.

A boss Williamsu Frank Williams nechce o rozvázání smlouvy ani slyšet. Stáji se letos nedaří, od příštího ročníku navíc nemůže ani počítat s motory BMW. "Williams má v ruce naprosto jasnou závaznou smlouvu. Jsme seriózní tým a potřebujeme ho," prohlásil Frank Williams během GP Maďarska.

BAR čeká obměna jezdecké dvojice

Tým BAR by se prodloužení angažmá Jensona Buttona nebránil, karty jsou ale rozdány jasně. "Řekli jsme jasně, že bychom moc rádi Jensona udrželi na delší dobu, ale opravdu s tím nic víc dělat nemůžeme," nechali se slyšet zástupci BARu.

BAR tedy čeká obměna jezdecké dvojice pro další ročník mistrovství světa. Podle některých informací se Fry už dohodl na dvouleté smlouvě s brazilským pilotem Ferrari Rubensem Barrichellem.

"Potřebujeme dva jezdce, kteří mohou pravidelně bodovat. Jeden z nich by měl mít potenciál stát se mistrem světa," uvedl Nick Fry a dodal, že BAR chce zaútočit i na Pohár konstruktérů.

Reklama