Hlavní obsah

Barrichella u BARu možná doplní Heidfeld

Nepříliš dobrý pocit má asi v současnosti majitel stáje Williams Frank Williams. Nedávno se dozvěděl, že mu firma BMW přestane dodávat motory, protože koupila stáj Sauber. Dohaduje se s pilotem Jensonem Buttonem, který se snaží vyvázat z kontraktu, který na příští sezónu s Williamsem uzavřel. Navíc stáj chce po sezóně opustit německý pilot Nick Heidfeld.

Článek

Německý jezdec přitom do anglické stáje přišel teprve před zahájením této sezóny a podle časopisu "tz" dokonce podepsal předběžnou smlouvu s týmem BAR na ročník 2006. Tam by se stal kolegou brazilského pilota Rubense Barrichella.

Stáj BAR se pravbděpodobně smířila s odchodem Jensona Buttona k Franku Williamsovi a chce posílit na další ročník. "Quick Nick" by si tak vyměnil kokpit s Buttonem, kterému nezbývají žádné právní možnosti, jak odchodu do williamsu zabránit. Pro dodržení smlouvy s williamsem se vyjádřil i boss F1 Bernie Ecclestone.

Odchodu Heidfelda do BARu může ještě zabránit jedna věc. Williams má totiž v kontraktu s německým jezdcem zakotvenou opci, díky níž může Heidfeldovu smlouvu o rok prodloužit, pokud ji využije do 11. září. V tom případě by Heidfeld musel zůstat a ročně by inkasoval tři milióny dollarů. Podle odhadů by si Němec u BARu vydělal přibližně dvojnásobek.

Pokud stáj Williams uplatní opci na Heidfelda a neustoupí ze svého postoje ohledně Buttona, budou pro ni jezdit dva závodníci, kteří v týmu být nechtějí. Což není pochopitelně dobrá pozice.

Navíc Williamsy budou jezdit s motory Cosworth. Jejich slabiny se šéf stáje pokusí vynahradit angažováním dvou kvalitních pilotů. Přebytečný by tak zůstal Mark Weber, který navíc vydělává dvojnásob toho, co Heidfeld. I proto by raději Frank Williams ukončil spolupráci s ním, než s Heidfeldem.

Reklama