Hlavní obsah

Barrichello vymění od příští sezóny Ferrari za tým BAR

LONDÝN

Brazilský pilot Rubens Barrichello bude od příští sezóny závodit ve formuli 1 za tým BAR. Se stájí podporovanou automobilkou Honda se třiatřicetiletý jezdec Ferrari dohodl na víceleté smlouvě. Bez bližších podrobností to v úterý oznámili zástupci BAR.

Foto: Hoch Zwei

Ve stáji Ferrari Brazilec Barrichello skončil.

Článek

V zákulisí formule 1 se v poslední době o Barrichellově odchodu z Ferrari hodně spekulovalo. Brazilec působil v italské stáji od roku 2000, kdy přišel jako dvojka k Michaelu Schumacherovi. Se svou pozicí v týmu byl ovšem nespokojen a stále častěji to dával najevo. Nyní ho u Ferrari nahradí jiný Brazilec Felipe Massa.

Pro Barrichella bude BAR čtvrtou štací ve formuli 1. V seriálu debutoval v roce 1993 v Jordanu, od roku 1997 pak závodil dvě sezóny za tým Stewart. "Mým cílem zůstává zisk titulu. Abych toho dosáhl, potřeboval jsem novou motivaci," uvedl Barrichello v oficiálním prohlášení. "Rád bych Ferrari poděkoval za šest fantastických let," dodal.

Prosadí se Rubens Barrichello v týmu BAR?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Zatím není zcela jasné, koho Barrichello v týmu BAR nahradí. Otazník visí nad dalším působením na Brita Jensona Buttona, který by chtěl sice zůstat, právo na jeho služby má ale od příští sezóny Williams a na splnění smlouvy trvá. Nejistá je i budoucnost Japonce Takumy Sata, jemuž se letos nedaří a na svém kontě má jediný bod.

Reklama