Hlavní obsah

McLaren chce v Turecku opět ukrojit z náskoku Renaultu

PRAHA

Po třítýdenní pauze opět změří o nadcházejícím víkendu síly piloti formule 1. Čtrnáctý podnik seriálu mistrovství světa zavane rychlé vozy vůbec poprvé v historii do Turecka, kde elita královské automobilové třídy pokřtí nedaleko Istanbulu nový okruh z dílny německého architekta Hermanna Tilkeho.

Článek

Na okruhu v délce 5340 metrů piloty čeká šest pravotočivých a osm levotočivých zatáček. Podobně jako v italské Imole nebo brazilském Interlagosu budou vozy kroužit po trati proti směru hodinových ručiček.

Z letošního mistrovství světa byla ukrojena dvoutřetinová porce, z devatenáctidílného seriálu zbývá odjet už jen šest Velkých cen, včetně té v Turecku. A mistrovská přetahovaná podle mnohých leží již jen na bedrech stájí Renault a McLaren.

Po posledním závodu v Maďarsku je v čele šampionátu stále Fernando Alonso z týmu Renault, z jehož náskoku sice ukrojil plných deset bodů druhý Kimi Räikkönen ze stáje McLaren, Španěl ale přesto vede o šestadvacet bodů. Renault kraluje nadále i Poháru konstruktérů, druhý McLaren ale ztrácí jen dvanáct bodů.

Tým McLaren věří, že premiéra v Turecku vyjde především podle jeho představ. "Pojedeme v neznámém prostředí. Podle dostupných informací to ale vypadá, že okruh v Istanbulu bude hodně dobrý. Věřím, že po úspěchu v Maďarsku uděláme radost všem našim fandům i v Turecku," přeje si Räikkönen.

Týmový kolega finského jezdce Juan Pablo Montoya věří, že po nedokončeném závodu v Budapešti bude atakovat umístění na pódiu. "Doufám, že se nám bude dařit. Rád jezdím na nových, moderních okruzích, jako například v Malajsii či Šanghaji. Turecko bude hodně rychlé, maximální rychlost by měla být kolem 320 km/h. Poprvé se s okruhem seznámíme ve čtvrtek, bude důležité rychle jej načíst," má jasno Kolumbijec.

Velká cena Turecka v Istanbulu startuje tuto neděli ve 14 hodin SELČ, přímým přenosem vysílá TV Prima.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint