Hlavní obsah

Schumi vyvrací spekulace o přestupu k McLarenu

PRAHA

Na nedělní velkou cenu Turecka bude chtít úřadující mistr světa Michael Schumacher rychle zapomenout. Nedařilo se mu už v kvalifikaci, po výměně motoru startoval až z 19. pozice a v závodě zhasly jeho naděje na dobré umístění po karambolu s Markem Webberem. Podle německých médií se ale při premiéře GP v Turecku opět setkal s šéfem Mercedesu a jednali spolu o možném příchodu Schumiho k stříbrným šípům.

Článek

Dohady o odchodu německého pilota od Ferrari odstartoval německý bulvární deník Bild. Podle něj se Michael Schumacher už dvakrát sešel se šéfem Mercedesu Norbertem Haugem. První schůzka měla proběhnout v Maďarsku, druhá při víkendové GP Turecka.

Obě strany spekulace vehementně popírají, vzájemné setkání ale připouští. "Je to pravda, potkali jsme se. S Michaelem jsme se ale bavili jen o budoucnosti formule 1, ne naší společné," řekl Bildu Haug. Setkání s Haugem potvrdil i Schumacherův manažer Willi Weber.

Přestoupí Michael Schumacher do stáje McLaren-Mercedes?
Tipujte v anketě na konci článku!

V Německu je téma budoucnosti populárního pilota pozorně sledováno, Schumimu končí v roce 2006 u týmu z Maranella smlouva. A její prodloužení bude značně záviset na dalších plánech Jeana Todta a Rosse Brawna, se kterými je Michael značně spjatý.

Oběma klíčovým postavám Ferrari končí kontrakt ve stejnou dobu jako Schumacherovi a podle německých médií není jejich setrvání u rudých monopostů tak jisté. Odchod věští svému krajanovi bývalý pilot formule 1 Heinz-Harald Frentzen.

Frentzen předpovídá Schumiho odchod

"Jsem si jistý, že Michael zkusí ukončit kariéru u Mercedesu. U Ferrari už nevidí možnost vyhrát titul, ukončit kariéru ale také ještě nechce. A Mercedes má jako jediný finančně i sportovně silný tým, ve kterém by mohl královsky zakončit svoji kariéru," citovalo Frentzena německé periodikum Tz.

Za Mercedes Schumacher už jezdil v juniorských letech před přechodem do F1. V McLarenu by ale Schumacher jen těžko plnil roli týmové dvojky mladému Räikkönenovi, proto se objevují dohady, že by finská jednička McLarenu zamířila právě do Ferrari.

Reklama

Související témata: