Hlavní obsah

Räikkönen se prý dohodl s Ferrari

PRAHA

K velké přestupové bombě se pravděpodobně schyluje ve formuli 1. Zatímco Michael Schumacher v posledních dnech popírá přesun k německému Mercedesu do stáje McLaren, opačným směrem zamíří na sezónu 2007 Kimi Räikkönen! Z absolutně jistých zdrojů o tom píše německý deník Bild.

Článek

Räikkönen prý uzavřel s Ferrari smlouvu o smlouvě a do kokpitu rudého monopostu by měl zasednout v roce 2007. Vystřídal by tak opravdu Michaela Schumachera, kterému bude končit smlouva.

Přestoupí Kimi Räikkönen do Ferrari?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Německý jezdec sice neustále tvrdí, jak pevně je spjatý s italským týmem, v posledních dnech ale odmítl podepsat novou smlouvu a vyjednává se stájí z Maranella o finančních podmínkách. Ferrari mistru světa v současnosti platí 35 miliónů eur, Schumi by si podle slov svého manažera Williho Webera představoval částku o pět miliónů vyšší.

Ferrari ale údajně nemá peněz nazbyt, mateřský koncern Fiat je ve finanční krizi. Naopak Mercedes by 40 milionů mohl bez problémů zaplatit. A Ferrari by tak mohlo výrazně ušetřit, finanční požadavky finského pilota jsou jasně nižší než mnohanásobného mistra světa.

Už v dubnu se vyjádřil šéf Ferrari Jean Todt, že by jako nástupce Michaela Schumachera upřednostnil před současným lídrem šampionátu Alonsem právě Räikkönena. Pro Todta je Fin lepší volbou.

Reklama

Související témata: