Hlavní obsah

Schumacher nechce odejít od Ferrari, Räikönena by uvítal

Sedminásobný mistr světa formule jedna Michael Schumacher si neumí představit závodit za jiný tým než Ferrari. Prohlásil to v rozhovoru pro německý deník Bild a reagoval tak na spekulace tohoto listu, že by jej měl v italské stáji v sezoně 2007 nahradit finský pilot McLarenu Kimi Räikönen. Německý šampión zároveň prohlásil, že by finského pilota jako kolegu ve Ferrari přivítal.

Článek

"Neměl bych s tím problém, kdybychom byli spolu ve Ferrari za dva roky," uvedl Schumacher na adresu finského rivala, kterému aktuálně patří druhé místo v pořadí seriálu mistrovství světa. Jednička Ferrari je s velkou bodovou ztrátou hned za ním. Vedení italského týmu i McLarenu však zprávy o Räikönenově přesunu popřelo.

Schumacherův kontrakt u Ferrari vyprší na konci příští sezony, novou smlouvu v tomto týdnu odmítl podepsal. Má totiž představu vyššího platu, než současných 35 milionů eur ročně. "Udělám to, až nastane vhodný okamžik," řekl šestatřicetiletý pilot.

S kariérou však prý rozhodně končit nehodlá. A usednout do jiného než rudého vozu také ne. "Jsem tady rád, nikam jinam se mi nechce," uvedl Schumacher, který s Ferrari získal pět ze svých sedmi titulů. "Nemám představu, kdy skončím. Ale myslím, že mě čeká ještě hodně závodních let," ujistil.

Reklama

Související témata: