Hlavní obsah

Formule 1 přechází z Primy na Novu

Fanoušky závodů formule 1 v České republice čeká od příštího roku zajímavá změna. Seriál závodů mistrovství světa F1 už totiž nebude vysílat televizní stanice Prima jako dosud, nýbrž její konkurent, televize Nova. Ta nově získala vysílací práva na nedělní přímé přenosy závodů a slibuje fanouškům ještě kvalitnější podívanou v atraktivním hávu.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Formule se bude v Česku vysílat na Nově.

Článek

"Měli jsme o Formuli 1 zájem delší dobu, ale vysílací práva byla bohužel vázána tříletým kontraktem. Ten letos vypršel a poskytovatel licence se rozhodl pro vysílací čas v nejsledovanější televizní stanici v České republice," informovala v pondělí novináře mluvčí televize Nova Veronika Šmítková.

Nova chce ukázat, že Formule 1 se dá dělat i jinak, než to doposud dělala Prima. "Chceme si vzít příklad a přenosy z Formule 1 dělat tak dobře, jako například RTL. Rádi bychom vytvořili fenomén," dodal generální ředitel Novy Petr Dvořák.

V současné době se připravuje koncepce vysílání a vybírá moderátorský a komentátorský tým. "Chceme, aby pro Novu pracovaly absolutní špičky motoristického sportu," poznamenala Šmítková.

Reklama

Související témata: