Hlavní obsah

Schumacher: Výhra v Monze? Těžko...

PRAHA

Pilot týmu formule 1 Ferrari Michael Schumacher před Velkou cenou Itálie věří, že tým z Maranella před domácím publikem úplně nevyhoří. Sedminásobný mistr světa nicméně dopředu odepsal šance na to, že by mohl některý z rudých monopostů projet cílem v nejrychlejším čase.

Článek

Schumacherova spokojenost s letošní sezónou osciluje závod od závodu. Zatímco po Velké ceně Maďarska, kde dojel druhý, začal věřit, že se konečně odpíchl k lepším výkonům, premiéra formule 1 v Turecku jeho naděje opět poslala ke dnu. Německý pilot cíl neviděl, jeho stájový kolega Rubens Barrichello skončil desátý.

"Po závodu v Budapešti jsme si říkali, že by letošní sezóna přece jen nemusela být úplně ztracená. Věřili jsme, že se vrátíme na přední pozice. Jenže závod v Istanbulu byl totální fiasko," říkal smutně Schumacher po sérii testů v minulém týdnu.

:. ANKETA
Jak dopadne Michael Schumacher v Monze? Hlasujte v anketě na konci článku.

Šestatřicetiletý jezdec připustil, že tým během přípravy na závod v Monze zapracoval na zlepšení, přesto ale nevěří, že by se fanoušci Scuderie dočkali příjemného překvapení v podobě vítězství. "Těžko mohu říci, že se budeme rvát o vítězství, nebo že zopakujeme výkon z Maďarska. Bodovat bychom ale snad měli. Je to smutné, ale boj o body je postupný cíl při naší snaze o návrat na špičku," prohlásil váhavě Schumacher.

Motivace je stále dost

Přesto ale tým úplně neodepisuje. "V domácím prostředí dokážeme být silnější než jinde. Nepadneme tak snadno. Máme za sebou obrovskou sérii úspěchů a jedna nepovedená sezóna nás nepoloží. Pořád máme dost motivace. Další podniky se jedou na okruzích, které nám vyhovují. Pořád se s námi musí počítat," varoval vítěz čtyřiaosmdesáti Velkých cen.

Letošní sezóna je každopádně pro Schumachera obrovským zklamáním. Loni se celé startovní pole dívalo Ferrari na záda, Němec měl po čtrnácti závodech na kontě dvanáct vítězství, jedno druhé místo (Velkou cenu Monaka nedokončil) a se 148 body neochvějně mířil za sedmým titulem mistra světa.

Jenže letos přišel obrovský výkonnostní útlum a Schumacher je v pořadí mistrovství světa průběžně třetí se ztrátou rovných čtyřiceti bodů na Fernanda Alonsa z týmu Renault. Z dosavadní porce Velkých cen dokázal vyhrát jen skandální závod v Indianapolis, do nějž nastoupilo pouhých šest vozů, třikrát dojel druhý a jednou třetí. Čtyřikrát navíc skončil zcela bez bodu.

V souvislosti s chabou konkurenceschopností Ferrari už v médiích proběhly spekulace o možném odchodu Schumachera do týmu McLaren, jenž letos opět patří k vážným adeptům na titul.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace