Hlavní obsah

Alonso jel ve Spa podle tisku inteligentní závod

Nemusí vyhrávat, stačí, když si připisuje body. V tomto duchu komentují světové deníky výkon Fernanda Alonsa ve Velké ceně Belgie vozů formule 1. Španěl v ní sice znovu nestačil na mclareny, ale o další krok se přiblížil titulu mistra světa. Podle listu Marca si Alonso počínal nejchytřeji ze všech.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso - archivní foto

Článek

"Udělil všem ostatním lekci. Odjel inteligentní závod, 25. září budeme v Brazílii tancovat sambu na počest nového mistra světa," prorokuje Marca. Alonsovi stačí obsadit v příští Grand Prix třetí místo a výsledky ostatních rivalů ho nemusejí zajímat. "Ještě třináct dnů do slávy," uvedl deník El Mundo.

Na okruhu ve Spa skončil Alonso druhý, jeho korunovaci odložil finský pilot Kimi Räikkönen. "Ten sice udával tempo, ale Alonso se loudá za ním a pomalu sbírá body, které mu na konci přinesou korunu," napsal britský Daily Mail s tím, že Räikkönen se sice snaží Španěla na cestě za slávou zpomalit, ale nemůže ho zastavit.

"Kimi odvrátil první mečbol. Je geniální, ale sám. Je to osamocený titán a bojuje proti svému týmu, motoru i Fernandovi," uvedla Marca. Italský tisk odložení rozuzlení v šampionátu přivítal, podle Tuttosportu Räikkönen bojuje jako lev. "Je chladnokrevný, perfektní, ale ví, že už nemá šanci získat titul. Přesto ze sebe vydává všechno," napsal.

Dennis nepovažuje formuli 1 za rozhodnutou

Šéf stáje McLaren Ron Dennis však nepovažuje formuli 1 za rozhodnutou, i když jeho pilot ztrácí na Alonsa tři závody před koncem sezony 25 bodů. "Není konec. Ne že bych někomu přál něco zlého, ale Alonso může klidně uklouznout v koupelně, nebo ne?" prohlásil.

Italské deníky se pozastavují nad dalším debaklem Ferrari. Sedminásobného šampiona Michaela Schumachera tentokrát poslal z trati Japonec Takuma Sato. "Ferrari nemá štěstí. Sice pršelo, jak si tým z Maranella přál, ale bohužel jen před závodem a po něm," ironicky konstatovala La Stampa.

Podle ní Schumacher od začátku nezvolil správné gumy a spolu s dodavatelem Bridgestone ho čekají krušné dny. "Jejich cílem je zlepšit výkonnost pneumatik. Bridgestone prý našlo něco nového, jak ještě zachránit konec sezony," dodala La Stampa.

Reklama

Související témata: