Hlavní obsah

Rossi popřel, že by příští rok pravidelně testoval ferrari

MOTEGI

Valentino Rossi popřel výroky technického ředitele Ferrari Rosse Browna o tom, že bude v příštím roce pravidelně testovat rudý vůz z Maranella. Italský závodník, jenž kráčí za sedmým titulem mistra světa, prý na tolik testovacích jízd nemá čas, protože se chce stále naplno věnovat motocyklovým závodům.

Foto: Ferrari

Pilot formule 1 Michael Schumacher a motocyklový závodník Valentino Rossi.

Článek

"Když jsem četl to Brownovo interview, přišlo mi hodně legrační. Říkal jsem si, že to jsou kraviny, protože jsem se rozhodl jezdit ještě příští rok MotoGP. A to je pro mě hlavní úkol," řekl Rossi v japonském Motegi, kde může již v neděli oslavit mistrovský titul.

Šestadvacetiletý fenomén za řidítky letos testoval ferrari dvakrát a rád by v tom pokračoval. Ne však tak často, jak by si Brown představoval. "Nemůže to být jednou za měsíc, na to opravdu nemám čas. Čtyři testy ročně se dají zvládnout, ale dvanáct, to už je úplně jiný příběh," prohlásil Rossi.

Navíc se ještě nerozhodl, zda by vůbec kdy chtěl do kokpitu nejrychlejších vozů natrvalo přesedlat. "Nevím, co bude za týden, natož za rok. Fakt jsem se ještě nerozmyslel, jestli vůbec budu jezdit v autech. Možná ano, možná ne," dodal mnohoznačně jeden z nejlepších motocyklových závodníků historie.

Naposledy Rossi v červeném monopostu seděl v polovině srpna na okruhu Fiorano. Byl více než spokojený. Pochvaloval si, že vozu začíná pomalu rozumět.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace