Hlavní obsah

Buttona přijde laškování s Williamsem na 18 miliónů liber

LONDÝN

Britský pilot Jenson Button bude s největší pravděpodobností i příští rok jezdit závody formule 1 za stáj BAR. Podle informací britských médií se totiž už dohodl na vykoupení ze smlouvy, kterou pro příští sezónu uzavřel s Williamsem. Jeho trucování u BAR a hrátky s novým zaměstnavatelem jej ale přijdou pořádně draho. Za vykoupení ze smlouvy zaplatí 18 miliónů liber.

Foto: Hoch Zwei

Staronový pilot týmu BAR Jenson Button.

Článek

Obě strany se údajně dohodly na odstupném o víkendu, kdy se majitel stáje Frank Williams ještě snažil přimět Buttona k dodržení smlouvy. Ten ale trval na svém, čímž definitivně popudil jak hlavní sponzory Williamsu, tak i mechaniky a technické inženýry stáje. Oficiálně by smlouva o odstupném měla být zveřejněna ve středu před Velkou cenou Brazílie.

Button chtěl do Williamsu odejít za každou cenu už loni, ale BAR ho nepustil. Pětadvacetiletý závodník proto s předstihem s Williamsem podepsal kontrakt pro rok 2006. Když ale stáj nedávno ukončila spolupráci s dodavatelem motorů BMW, tak si vše zase rozmyslel.

Buttonova vypočítavost

Došlo mu totiž, že u BAR, jehož 45 procent koupila automobilka Honda, by mohl mít lepší šance bojovat o nejvyšší příčky. Button tak bude i příští rok jezdit za BAR, který bude v nové sezóně spoléhat na něj a novou akvizici z Ferrari Brazilce Rubense Barrichella.

Naproti tomu Williams musí znovu shánět druhého jezdce k Marku Webberovi. Nick Heidfeld totiž odešel k Sauberu a po úprku Buttona je stále jedno místo volné. Zaplnit by je možná mohl finský pilot Nico Rosberg, jehož otec Keke právě s Williamsem v roce 1982 vyhrál titul mistra světa.

Reklama

Související témata: