Hlavní obsah

Šampión IRL Kanaan otestuje monopost Hondy

Testování týmu formule 1 BAR Honda se zúčastní úřadující šampión americké formulové série Indy Racing League Tony Kanaan. Tým se bude připravovat na jihošpanělském okruhu Jerez od 29. září. BAR Honda se chce při finálním testovacím víkendu zaměřit na přípravy na závody v japonské Suzuce a v čínské Šanghaji.

Foto: Chris Jones/IRL

Závodník americké série IRL Tony Kannan

Článek

Třicetiletý Kanaan je zkušeným závodníkem. Loni v IRL vybojoval titul. Se svým vozem se startovním číslem 11 je držitelem řady rekordů této formulové série - nejvíce bodů v sezóně (618), nejvíce dojezdů v první pětce (15) či počet kol ve vedení závodu (889).

Evropské testování monopostu BAR Honda 007 je pro Kanaana, který je v IRL na druhém místě za dvě vítězství, příjemným rozptýlením a zároveň výzvou před finálním závodem IRL.

"Je pro mě ctí mít tuto příležitost. Mé vztahy s Hondou jsou dlouhodobé a získat tuto šanci pro mě hodně znamená," nechal se Kanaan slyšet. "Jsem potěšen, že můžeme Tonymu zprostředkovat první ochutnávku monopostu F1," řekl sportovní ředitel týmu BAR Honda Gil de Ferran.

Reklama