Hlavní obsah

Alonso chce rozhodnout, nervózní ale není

Zatímco před dvěma týdny při Velké ceně Belgie formule 1 byla magickým číslem čtyřka - Fernando Alonso potřeboval získat (ale nezískal) o čtyři body víc než Kimi Räikkönen, aby si zajistil titul mistra světa, při nadcházející Velké ceně Brazílie se bude počítat do tří. Pokud španělský pilot ve třetím závodu od konce seriálu neskončí hůř než třetí, stane se novým šampiónem.

Článek

Alonso se nechal slyšet, že jej jezdecká matematika nijak nevzrušuje. "Samozřejmě bych rád rozhodl o titulu hned při nejbližší příležitosti. Nervózní z toho ale nejsem. Přistupuji k Velké ceně Brazílie jako ke každému jinému závodu. Na okruhu Interlagos v Sao Paulu se nám v minulých letech dařilo, náš vůz je teď navíc o mnoho lepší. Důvod k nervozitě rozhodně není," prohlásil sebevědomě čtyřiadvacetiletý pilot stáje Renault.

Zajistí si Fernando Alonso titul mistra světa v GP Brazílie?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Pokud Alonso dovede do úspěšného konce svůj mistrovský sen, stane se nejmladším jezdcem v historii, který vybojoval titul světového šampióna ve formuli 1. Ani tato skutečnost ale s vítězem šesti letošních závodů nehne. "Otázka věku mě nijak nezajímá. Jde především o to, že formule 1 je královskou třídou automobilového sportu a cílem každého pilota proto je získat titul právě v této kategorii," má jasno.

Do závodu v Interlagosu Alonso nepůjde jen s vidinou potřebného zisku šesti bodů. "S takovým přístupem nelze na start jít. Musím do závodu nastoupit s vědomím, že chci odvést maximum. Zkrátka být nejlepší. A pokud se během víkendu nevyskytnou nějaké závažné potíže, pak by nic nemělo bránit tomu, aby to tak bylo," uzavřel Alonso s vírou, že svůj premiérový titul bude slavit již tuto neděli.

Reklama

Související témata: