Hlavní obsah

Räikkönen bude v Brazílii 'tlačit na pilu'

Maximální bodový zisk a Fernando Alonso mimo stupně vítězů. To jediné může nechat pilota týmu McLaren Kimiho Räikkonena ve hře o letošní titul mistra světa formule 1. Finský jezdec nehodlá šanci pustit, i když si uvědomuje, že jeho korunovace se pohybuje v oblasti teorie.

Článek

Räikkönen je v pořadí světového šampionátu o pětadvacet bodů pozadu za Alonsem. Do konce seriálu zbývají tři podniky a ve hře je tak ještě třicet bodů. Mistrovská matematika bude ovšem zbytečná, pokud španělský jezdec vybojuje alespoň šest bodů.

Uchová si Kimi Räikkönen při Velké ceně Brazílie šanci na zisk titulu?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Räikkönen tak nemá režii finále mistrovství světa ve svých rukách a jediné, co mu zbývá, je jet na vítězství. "Tři závody před koncem šampionátu mám jedinou šanci. Musím vyhrát, co se dá. Půjdu do toho po hlavě, musím vydolovat maximum. Nejde ale jen o šampionát jezdců, stále se hraje i o Pohár konstruktérů," uvedl.

V týmové soutěži je pozice McLarenu přece jen veselejší, na vedoucí Renault ztrácí šest bodů. A v závěru sezóny ještě visí ve vzduchu možných čtyřiapadesát bodů.

Räikkönen ví, že důležité bude uspět už v kvalifikaci. "Na okruhu Interlagos se startuje do kopce a čím je člověk dál ve startovním roštu, tím se rozjíždí pomaleji. Proto se musím maximálně soustředit už na sobotu," neponechává nic náhodě.

Reklama

Související témata: