Hlavní obsah

Fernanda Alonsa oslavují nejen ve Španělsku

PRAHA

Pětiletá nadvláda Němce Michaela Schumachera ve formuli 1 skončila. Nedělním třetím místem na Velké ceně Brazílie si španělský pilot Fernando Alonso pojistil titul mistra světa a ve čtyřiadvaceti letech se stal nejmladším šampionem v historii. Korunovaci prozatím skvělé sezóny si Španěl vychutnal, oslavují jej i média na celém světě.

Článek

"Je to pro mě velice emotivní den," říkal po závodě dojatý Alonso. "Je úplně nemožné vyjádřit pocity, jaké cítím," dodal nový šampión, který se mistrem světa stal ve věku 24 let, 1 měsíce a 27 dnů. Dosavadní rekord držel Brazilec Emerson Fittipaldi, který se stal mistrem světa v 24 letech a téměř 8 měsících.

Triumfu jezdce stáje Renault se věnují noviny po celém světě. "Alonso slaví největší úspěch historie španělského motorsportu. Zařadil se do seznamu velkých jmen španělského sportu po bok Miguela Induraina nebo Raula," rozplývá se El Mundo.

"Díky Fernando, že jsme mohli být svědky tohoto velkého španělského úspěchu. Jseš náš nový hrdina," píše Tele 5. Pozadu nezůstává ani Marca. "Fernando je náš šampión formule 1. Torero! Fernando, ole! Oviedo je vzhůru nohama, je to opravdový blázinec. Všichni jsou hrdí na svého mistra světa."

Itálie se loučí s érou Michaela Schumachera

Pozadu nezůstávají s gratulacemi ani v Itálii, která po pěti letech panování "domácí" stáje Ferrari musí vzdát hold novému šampiónovi. "Potřeboval třetí místo a jel na třetí místo. Fernando Alonso píše jako historicky nejmladší mistr světa dějiny," uvedla Gazzetta dello Sport. "Král Alonso. Formule 1 se loučí s érou Michaela Schumachera. Alonsovi stačilo třetí místo ke vstupu do ráje," popisuje úspěch španělského pilota Stampa.

Sportovní uznání mají v Anglii nejen pro čerstvého mistra světa, ale i pro jeho předchůdce. "Fernando Alonso ukončil pětiletou dominanci Michaela Schumachera. Němec si ale nenechal vzít možnost svému nástupci pogratulovat ihned po španělském králi Juanu Carlosovi," píše The Sun.

Nedělní GP Brazílie rozhodla o vítězi individuálního pořadí letošního ročníku šampionátu, stále se ještě bojuje o Pohár konstruktérů. K tomu má nejblíže stáj McLaren, která po doublu v Brazílii má před druhým Renaultem náskok čtyř bodů. Do konce seriálu zbývají dva závody.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články