Hlavní obsah

Coulthard varoval Räikkönena: Od Ferrari raději dál

SUZUKA

Spekulace o příchodu Kimiho Räikkönena do stáje formule 1 Ferrari po příští sezóně neutichají, ba naopak. Někteří však finskou hvězdu od přestupu do italské stáje zrazují. David Coulthard je přesvědčen, že by angažmá v Maranellu sice naplnilo Räikkönenovu peněženku, ale sbírku trofejí by nerozšířilo.

Článek

V kuloárech se stále hlasitěji hovoří o tom, že pětadvacetiletý jezdec týmu McLaren by měl od sezóny 2007 nahradit v kokpitu vozu Ferrari sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera. Ten zřejmě po příštím ročníku mistrovství světa odejde na sportovní odpočinek. Spekuluje se dokonce o tom, že Räikkönenův příchod už je smluvně ujednán.

Coulthard, který v McLarenu strávil po boku finského jezdce tři roky, ale svému bývalému kolegovi radí, aby si vše pečlivě promyslel. "Zní to lákavě. Ale pro Kimiho by to mohlo přinést víc škody než užitku," je přesvědčen skotský závodník, podle nějž se proslýchá, že Räikkönen by měl v italském týmu obdržet kontrakt na 35 miliónů liber (přes 1,5 miliardy korun).

"Je ale třeba vzít v úvahu, že zatímco hvězda McLarenu letos vylétla vzhůru, Ferrari se trápí a během celé sezóny nesrovnalo krok s konkurencí. Tohle musí mít Kimi na paměti," upozornil pilot týmu Red Bull před Velkou cenou Japonska na okruhu v Suzuce.

Reklama

Související témata: