Hlavní obsah

Räikkönen byl prý jen 'trochu' zklamaný

SUZUKA

Svatou trpělivost musí mít pilot týmu McLaren Kimi Räikkönen. Finský jezdec při tréninku na Velkou cenu Japonska opět odpálil motor svého vozu a po jeho výměně se tak posune na startovním roštu o deset míst dozadu. Podle týmového prohlášení ale incident chladného Fina nevyvedl z klidu.

Článek

Pokolikáté už letos pětadvacetiletého Fina zradil jeho monopost? Výpadek motoru, po němž se stěhoval ve startovním roštu, Räikkönena postihl už počtvrté, k tomu je navíc třeba přičíst další tři případy technických problémů, kvůli nimž pilot McLarenu nedokončil závod.

Páteční 'výbuch' a s ním spojená penalizace by tak normálního smrtelníka přiblížila infarktu. Zvlášť, když McLaren zuřivě bojuje o vítězství v Poháru konstruktérů. Dva závody před koncem sezóny vede britský tým tabulku o dva body před Renaultem. A pokud by v Suzuce zopakoval double z Brazílie a francouzská stáj by získala jen jeden bod, titul by putoval za kanál La Manche.

Räikkönen prý ale zůstal nad věcí. "Pochopitelně, že jsem kvůli selhání motoru, které předčasně ukončilo mou první tréninkovou jízdu, trochu zklamaný," uvedl v oficiální tiskové zprávě týmu. "Ve druhém tréninku jsem si ale spravil chuť. A vůz se jinak chová výborně," dodal.

Alonso: McLaren má štěstí

Na trablích McLarenu tak může opět vydělat Renault. Jistý mistr světa Fernando Alonso ale odmítl tvrzení novinářů, že francouzská stáj má letos nebývalé štěstí.

"Štěstí v tomto případě stojí na straně McLarenu. Vezměte si, že stačilo možná jen o pár okruhů v Brazílii víc a Kimiho motor by vzplál právě v Interlagosu. Pak bychom brali víc bodů a situace by pro nás byla růžovější. Kimi navíc pojede s novou pohonnou jednotkou a víte všichni, jak je McLaren rychlý," prohlásil španělský jezdec.

Reklama

Související témata: