Hlavní obsah

Šéf McLarenu málem Räikkönenovo vítězství oplakal

PRAHA

Pohádka se sladkým koncem. Taková byla pro Kimiho Räikkönena letošní Velká cena Japonska formule 1. Finský pilot stáje McLaren se dokázal propracovat z předposlední řady na startu až na první místo. Jeho výkon doslova 'dostal' šéfa týmu Rona Dennise: když skládal vítězi závodu hold, leskly se mu v očích slzy...

Článek

Dennis po Räikkönenově letošním sedmém triumfu jen stěží ovládal emoce. A nebylo se čemu divit. Vždyť jeho chráněnec dokázal pro mnohé nemožné. Sedmnácté místo na startovním roštu přetavil ve vítězství, které si navíc pojistil až v předposledním okruhu, kdy v cílové rovince parádním manévrem 'udělal' Giancarla Fisichelu z týmu Renault.

"To byla fenomenální jízda. Asi vůbec nejlepší závod, jaký kdy Kimi zajel!" hřímal Dennis v boxech po skončení Velké ceny. Räikkönen při výpadku Montoyi, jenž se se závodem rozloučil už v prvním kole, uchoval šanci McLarenu na zisk Poháru konstruktérů. Tým sice ztratil dvoubodový náskok, Renault díky Fisichelovi a Alonsovi poskočil opět do čela, ale britská stáj ztrácí jen dva body.

Dennis proto děkoval celému týmu. "Jsem na celou stáj velice pyšný. Při tak pokažené kvalifikace a za okolností, které závod provázely, musíte jezdce provést bezpečně každým kolem. Naši stratégové odvedli fantastickou práci. Stále máme naději na týmový titul. A právem: v Suzuce jsme pracovali jako skutečný tým," dodal Dennis.

Reklama

Související témata: