Hlavní obsah

Alonsa nechává bitva o Pohár konstruktérů chladným

PRAHA

Až poslední závod letošního mistrovství světa formule 1 na okruhu v čínské Šanghaji rozhodne o novém majiteli Poháru konstruktérů. Trofej připadne buď stáji Renault nebo McLaren, jiné týmy včetně obhájců z Ferrari již nemají nárok. Šampionát tak slibuje napětí až do poslední chvíle, již jistý mistr světa Fernando Alonso ale přiznal, že duel o týmový titul jej příliš neznervózňuje.

Článek

"I když Pohár konstruktérů nezískáme, stejně bude všechno perfektní," prohlásil Alonso během příprav na závěrečný podnik sezóny. "Je jasné, že titul je pro značku nesmírně důležitý, pro nás ale až tak klíčový není," má jasno španělský mladík, jenž si již od Velké ceny Brazílie užívá jistoty nástupce Michaela Schumachera na trůnu nového krále formule 1.

Renault před Velkou cenou Číny vede týmové pořadí s náskokem dvou bodů na McLaren. Britský tým jde ale do závěrečného podniku letošního ročníku s vědomím, že v posledních šesti závodech nenašel přemožitele.

Alonso nicméně věří, že spolu s týmovým kolegou Giancarlem Fisichellou budou McLarenu důstojně konkurovat. "McLaren je rychlejší, o tom není sporu. Ale my jsme naše vozy opět o něco vylepšili, navíc budeme mít k dispozici nové motory. Věřím, že máme na to ten náskok smazat," uvedl čtyřiadvacetiletý pilot.

Jedničku Renaultu by navíc mohl motivovat fakt, že má na kontě méně vítězství než vicemistr Kimi Räikkönen. Španěl ale odmítá, že by se bezhlavě snažil srovnat skóre. "Samozřejmě, že se budu snažit útočit na vítězství. Ale ne proto, že Kimi má o jednu výhru navíc. I když všechno zůstane tak, jak je, budu šťastný. Titul jsem vyhrál díky nejlepšímu vozu na startovním roštu. Mohu být spokojený, odvedl jsem dobrou práci," uzavřel Alonso.

Historicky druhá Velká cena Číny na okruhu v Šanghaji se jede v neděli, start závodu je v 8:30 SELČ. Přímý přenos vysílá televize Prima.

Reklama

Související témata: