Hlavní obsah

Alonsa netrápí, že má na kontě méně vítězství než Räikkönen

ŠANGHAJ

Mistra světa Fernanda Alonsa netrápí, že má před posledním závodem šampionátu formule 1 na kontě méně vítězství než Fin Kimi Räikkönen. A v nedělní čínské Grand Prix se španělský pilot stáje Renault nebude za každou cenu snažit vyrovnat sedmi triumfům svého soupeře. Je prý dostatečně spokojený s tím, že se i s pomalejším autem stal šampiónem.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Alonso letos vyhrál o jeden závod méně než finský vicemistr světa a po otázce novinářů, zda se kvůli tomu cítí být pod tlakem, se rozčílil. "O sedmi vítězstvích vůbec nepřemýšlím," prohlásil.

Španělský pilot je především šťastný, že vyhrál s vozem, který byl většinu sezony pomalejší než monoposty konkurenčního McLarenu. "Nestává se to často, ale já jsem to dokázal. McLaren je mnohem silnější, takže jsem více než šťastný," uvedl.

Nemladší mistr světa v historii formule jedna si nemyslí, že by jeho letošní souboj s Räikkönenem byl začátkem dlouhodobé rivality. "Jsou tady čtyři nebo i pět jezdců, kteří jsou velmi mladí a mohou být ve formuli ještě spoustu let. Takže když budeme mít to pravé auto, budeme spolu bojovat, ale nemyslím, že to bude jen o Kimim a o mně. Může to být kdokoliv," řekl Alonso.

Navíc neodepisuje ani sedminásobného šampiona Michaela Schumachera, pro kterého letošní sezona skončila zklamáním. "Ferrari letos nebylo konkurenceschopné a on nebyl s to bojovat o titul. Ale jakmile dostane pořádné auto, bude ho opravdu těžké porazit. Příští rok se vrátí v plné síle, doufám," dodal Španěl.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články