Hlavní obsah

Red Bull počítá pro své dvě stáje s pěti jezdci

Vedení společnosti Red Bull Racing v pátek oficiálně oznámilo jména pěti jezdců, kteří v příští sezóně formule 1 obsadí čtyři monoposty ve dvou stájích patřících týmu. Hlavní hvězdou Red Bullu, který od příštího ročníku světového šampionátu bude provozovat i stáj Minardi, zůstane zkušený Brit David Coulthard.

Foto: HOCH ZWEI

Pilot týmu Red Bull Vitantonio Liuzzi (vlevo)

Článek

Skotský pilot má jako jediný místo v kokpitu jisté. Jeho kolegy budou Neel Jani, Christian Klien, Vitantonio Liuzzi a Scott Speed. Jak se zbývající čtyři piloti podělí o ostatní tři volná místa v závodních monopostech, zatím nebylo rozhodnuto.

O druhý vůz Red Bullu se v této sezóně střídali Klien s Liuzzim. Speed působil v týmu jako testovací jezdec a má šanci stát se prvním Američanem ve formuli 1 od Michaela Andrettiho, který závodil za McLaren v roce 1993. Jani jako jediný ze čtveřice nemá zatím s F1 žádné zkušenosti.

Společnost Red Bull, která patří rakouskému miliardáři Dietrichu Mateschitzovi, převezme Minardi 1. listopadu a tým přejmenuje na Toro Rosso. Druhá stáj bude Red Bullu sloužit jako vývojový tým a příležitost k výchově mladých jezdců.

Reklama

Související témata: