Hlavní obsah

Schumacher si vyzkoušel jízdu na závodním motocyklu

SCARPERIA (Itálie)

Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher v pondělí vyměnil monopost Ferrari za silniční motocykl Ducati, se kterým letos Loris Capirossi vyhrál závody královské kubatury MotoGP v Malajsii a Japonsku. Testovací jízdu na okruhu v Mugellu, která se uskutečnila s vyloučením veřejnosti, označilo vedení Ferrari za projížďku pro radost.

Článek

"Bylo to něco, co si chtěl prostě zkusit," řekl mluvčí Ferrari Luca Colajanni. Schumacher už v předvečer údajně utajovaného testování žertoval. "Já na motorce? Proč ne? Je to přece přirozené. Jestliže Valentino Rossi testuje pro Ferrari, mohu se také já jednoho dne posadit na motocykl," řekl. Jízdu na silném stroji mu prý schválil šéf týmu Jean Todt až po skončení sezony F1, Mugello bylo vybráno proto, že jako domovskou trať Ferrari německý pilot okruh velmi dobře zná.

Podle italských médií strávil exmistr světa při svém nejrychlejším kole na trati skoro o půl minuty více než motocyklový král Valentino Rossi při zisku pole position před letošní italskou Grand Prix. Schumacher potřeboval na absolvování každého kola zhruba dvě minuty a 14 sekund, Rossi vyhrál v červnu kvalifikaci časem 1:49,223.

Rossi v posledních dvou letech dvakrát testoval rudou formuli italské stáje. Po letošním dvoudenním ježdění ve Fioranu se objevily spekulace, že by mohl pro tým testovat pravidelně. Rossi to z časových důvodů popřel, nicméně ještě v zimě by měl do kokpitu formule 1 opět usednout.

Reklama