Hlavní obsah

Čtvrtý závod série A1 Česku nevyšel

EASTERN CREEK

"Rychle zapomenout," má jasno pilot českého týmu ve formulové sérii A1 Grand Prix Tomáš Enge po víkendovém soupeření v australském Eastern Creeku. Ve čtvrtém podniku motoristického světového poháru národů totiž Enge v neděli nedojel do cíle ve sprintu ani v hlavním závodě. Dvojnásobný triumf si připsala Francie.

Článek

Ve sprintu přišlo vyjetí z trati kvůli nedostatku místa hned ve druhé zatáčce. Pro českým tým to znamenalo jediné, start do hlavního závodu z poslední pozice. Od startu se Enge vyhýbal kolizím, na které byl uplynulý víkend opravdu bohatý, a postupně se probojovával vpřed.

Po prvním vyjetí safery caru na trať zajel Enge do boxů. To už se pohyboval v polovině startovního pole. Konec však přišel v 18. kole, kdy se snažil předjet "Mattiase Laudu, ale ten ho zavřel, došlo ke kontaktu vozů, po kterém museli oba odstoupit," píše se v prohlášení českého týmu.

"Předjíždění není na této trati snadné a někteří jezdci jeli hodně tvrdě a hodně blokovali. Před nehodou jsem se snažil Laudu dvakrát předjet, ale pokaždé mi zavřel dveře," uvedl k tomu Enge. "Musíme se přes tento víkend rychle dostat a soustředit se na další závod," dodal.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint