Hlavní obsah

Button věnoval Barrichellovi číslo týmové jedničky

Jedničkou týmu BAR-Honda bude v příští sezóně Rubens Barrichello. Alespoň podle čísla na kapotě. Brazilský pilot bude startovat se svým šťastným číslem jedenáct, které mu gentlemansky přenechal stájový kolega Jenson Button.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu BAR Jenson Button

Článek

Role obou jezdců budou v příštím ročníku světového šampionátu rovnocenné, právo volby čísla měl ale 'starousedlík' Button. Britský pilot nicméně vyšel vstříc svému novému parťákovi a věnoval mu oblíbenou jedenáctku, která de facto označuje týmovou jedničku. Barrichello s číslem 11 vyhrál svůj první závod, stejně jako všechny motokárové tituly a také šampionát formule Ford.

"Já nemám speciální vazbu na konkrétní číslo. Vyjma jedničky samozřejmě, s níž bych z pozice mistra světa jezdil s obrovskou pýchou. Vím, že pro Rubense jedenáctka znamená opravdu hodně, tak jsem si říkal, že by mu tohle gesto mohlo udělat radost," uvedl k rošádě s čísly Button.

Tým BAR letos nezopakoval senzaci z loňského roku a skončil v Poháru konstruktérů až na šestém místě. Button věří, že spolu s Barrichellem vytvoří elitní dvojici, která bude jezdit o vítězství.

"Příští rok to na okruzích pěkně rozjedeme. Jsme s Rubensem přátelé a už se nemůžeme dočkat, až se představíme jako týmoví parťáci. Jen doufám, že ta jedenáctka pro něj nebude až příliš šťastná," dodal se smíchem Button.

Reklama

Související témata: