Hlavní obsah

Heidfeld věří, že BMW bude do tří let na vrcholu

LONDÝN

První zkušenosti v rámci samostatného fungování v mistrovství světa vozů formule 1 začne příští rok sbírat stáj BMW Sauber. Budoucí jednička staronového týmu Nick Heidfeld je přesvědčen, že během tří let dovede svého chlebodárce mezi nejlepší.

Foto: Sauber Petronas

Nick Heidfeld

Článek

Osmadvacetiletý německý pilot obsadil v letošním ročníku světového šampionátu v barvách Williamsu osmé místo, v příštím roce se chce ale posunout výš. "Doufám, že příští sezónu ukončím mezi nejlepšími šesti," odtajnil Heidfeld své plány v rozhovoru pro britský motoristický magazín Autosport.

BMW letos po pěti sezónách ukončilo spolupráci s Williamsem, odkoupilo většinový podíl v týmu Sauber a bude se bít o vavříny ve formuli 1 po svém. Podle Heidfelda je důležité, aby se vedení nenechalo ovlivnit případným počátečním neúspěchem. "V příští sezóně není nejdůležitějším faktorem úspěšnost. Během tří let bychom ale mohli být na stupních vítězů, stejně jako vyhrávat závody," věří účastník 99 Velkých cen.

"Nejvyšší stupínek v roce 2008 je reálný. Pokud bychom dosáhli vítězství dříve, bylo by to krásné. Je ale třeba si uvědomit, že integrace nového týmu mezi elitu formule 1 je běh na dlouhou trať," dodal Heidfeld, jenž stále čeká na své premiérové vítězství.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint