Hlavní obsah

Villeneuve bude v příští sezoně závodit ve formuli 1 za BMW

Kanadský pilot Jacques Villeneuve bude i v příští sezóně mistrovství světa formule 1 závodit za BMW Sauber. Vedení stáje, kterou v létě německá automobilka koupila, tak ukončilo spekulace o tom, že se chce bývalého šampiona zbavit. Čtyřiatřicetiletý Villeneuve, jenž má ještě rok platnou smlouvu, tak bude za BMW závodit společně s Nickem Heidfeldem z Německa, který přestoupil z Williamsu.

Foto: Hoch Zwei

Jacques Villeneuve

Článek

Villeneuve, jenž nezávodil v roce 2004, má za sebou v týmu Sauber nevydařenou sezónu, v níž získal jen devět bodů a v konečném pořadí obsadil 14. místo.

"Náročná první polovina sezony ukázala, že ani bývalý mistr světa se nemůže po dlouhé pauze vrátit a hned soutěžit s nejlepšími. Ve druhé polovině se ale stále více přibližoval svým kolegům," řekl šéf stáje Mario Theissen. "Nepochybujeme o tom, že s Jacquesem bude tým BMW Sauber silnější," dodal.

V listopadu se ve finských médiích objevily informace, že se chce stáj Villeneuva zbavit a je ochotná mu vyplatit odstupné 15 milionů dolarů. Jeho místo měl údajně získat čtyřiadvacetiletý Fin Heikki Kovalainen.

Villeneuve získal v roce 1997 titul mistra světa ve stáji Williams. V roce 1999 odešel k týmu BAR a od té doby nepřidal ke svým jedenácti vítězstvím žádné další.

Reklama

Související témata: