Hlavní obsah

Enge zajel druhý čas v tréninku na závod v Dubaji

DUBAJ

Práce na nastavení pro sobotní kvalifikaci a první jízdy s náhradním vozem. To byla v pátek hlavní náplň týmů v seriálu A1 Grand Prix při prvním volném tréninku na závod v Dubaji. Na okruhu uprostřed pouště se dařilo českým barvám: Tomáš Enge zajel v tréninku druhý nejrychlejší čas, když nestačil jen na letos suverénní vůz Francie.

Článek

Enge, který je jediným nominovaným jezdcem pro tento víkend, začal s novým vozem, ale problémy s palivovou pumpou donutily český tým změnit plán a do druhého tréninku vyjel se závodním vozem.

První oficiální trénink byl povzbuzující a Enge obsadil druhé místo, když ho překonal pouze dosud dominantní francouzský vůz. Tým se poté rozhodl věnovat poslední trénink dne dalším jízdám s novým vozem, aby znovu ověřil všechny systémy a Enge zajel osmý čas.

"Byl to náročný den. Poprvé jsme vyzkoušeli náhradní vůz, ale hlavně jsme se soustředili na kvalifikaci, protože víme, že se v této oblasti musíme zlepšit. Určité problémy dělá na začátku každého tréninku písek, trať trochu klouže, s postupem času se ale přilnavost zlepšuje," uvedl Enge po skončení tréninkových jízd na svých internetových stránkách.

O postavení na startu prvního závodu v Dubaji rozhodne sobotní kvalifikace, nedělní sprint startuje v 10:25 SEČ, hlavní závod pak v 11:50 SEČ. Obě nedělní klání vysílá přímým přenosem TV Galaxie sport.

Reklama

Související témata: