Hlavní obsah

Schumacher mění tradice, do práce se vrací už před Vánoci

PRAHA

Časy, kdy Michael Schumacher ukončil sezónu při posledním závodu mistrovství světa a přípravu na nový šampionát začal až po novém roce, jsou pryč. Letošní výsledková katastrofa donutila sedminásobného mistra světa, aby se ještě v polovině prosince vrátil do kokpitu a zapojil se do zimního testování.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Ferrari Michael Schumacher

Článek

Schumacherovo pověstné dlouhé dobíjení baterií během zimní pauzy tak přinejmenším pro letošní rok není na pořadu dne. Německý pilot ztratil po nepřetržité pětileté nadvládě královskou korunu a stejně tak musela vyklidit pole stáj Ferrari.

Jak ale sám Schumacher přiznal, neměl sám na odpočinek pomyšlení. "Když jsem se vrátil domů po posledním závodu v Číně, bylo všechno jiné než v předešlých letech. Nepotřeboval jsem odpočívat, přesněji řečeno jsem na odpočinek neměl ani pomyšlení. Nebo ještě lépe: letos jsem si zkrátka zimní dovolenou nezasloužil," uvedl.

Rozšíří Michael Schumacher ještě svou sbírku mistrovských titulů ve formuli 1?
Hlasujte v anketě pod článkem.

V lednu sedmatřicetiletý veterán formule 1 a držitel většiny rekordů v královské třídě v letošním roce vybojoval jediné vítězství - při skandální Velké ceně USA, které se zúčastnilo pouhých šest stájí. Zbytek startovního pole, obouvající pneumatiky Michelin, do závodu z bezpečnostních důvodů nenastoupil.

"Přípravu na další rok jsem odstartoval prakticky záhy po skončení letošní sezóny," připomněl Schumacher. S vedením stáje jsem byl v neustálém kontaktu a měl jsem tak bezprostřední zprávy o průběhu testování. Teď už se nemůžu dočkat, až se vrátím opět za volant," těšil se na návrat do kokpitu Schumacher.

Z Ferrari po neúspěšné sezóně odešel Brazilec Rubens Barrichello a jeho místo zaujal krajan Felipe Massa. Ten spolu s testovacími jezdci Lukou Badoerem a Markem Gené absolvoval už velkou porci testů nového monopostu s osmiválcovým motorem.

Schumacher se poprvé za volant posadí ve čtvrtek a v pátek na okruhu ve španělském Jerezu, kam Ferrari dorazilo v úterý a doplnilo týmy BMW, McLaren a Toyota. Ve středu se počet stájí rozroste ještě o Hondu, Renault a Williams.

Reklama

Související témata: