Hlavní obsah

Schumacher si zvykal na pomalejší formuli, dostal smyk

JEREZ

Michael Schumacher nehodlá po nevydařené sezóně tentokrát nic ponechat náhodě a už po šedesáti dnech od posledního závodu začal s přípravou na tu následující. Návrat sedminásobného mistra světa ale nezačal slavně, na okruhu ve španělském Jerezu dostal hned po výjezdu z boxu v první zatáčce smyk. V průběhu dne však odkroužil 68 kol a blýskl se nejrychlejším časem.

Článek

Vozy formule 1 musejí být v příštím roce podle nových pravidel méně výkonné, což Schumacherovi zpočátku dělalo problémy. "Cítil jsem mnohem méně koní, ale bylo to příjemné. A zajímavé, zvuk je úplně jiný," uvedl bývalý šampion, kterého letos sesadil po pěti letech panování z trůnu Španěl Fernando Alonso. Německý pilot skončil v šampionátu až třetí.

Proto zkrátil dovolenou a poprvé od roku 1998 začal testovat už před Vánocemi. "Po takové sezóně, jako byla ta letošní, jsem neměl pocit, že bych si měl udělat dlouhou dovolenou. Nebyl důvod odpočívat," vysvětlil. Před prvními testy se prý cítil čerstvý a hodně namotivovaný. "Do ledna bych musel čekat moc dlouho," dodal šestatřicetiletý pilot.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny