Hlavní obsah

Alonso přesedne v roce 2007 do McLarenu

LONDÝN

Vedení týmu formule 1 Renault bude muset hledat náhradu za Fernanda Alonsa. Nejmladší mistr světa v historii se v příští sezóně pokusí obhájit titul ještě v blankytně modrém monopostu francouzské stáje, pak jej ale čeká stěhování na britské ostrovy: od sezóny 2007 bude letos čtyřiadvacetiletý mladík hájit barvy týmu McLaren.

Článek

"Vždy jsme usilovali o to, abychom byli nejlepší. A za volanty nejlepších strojů zkrátka patří ti nejlepší jezdci. Věříme, že spojení s mistrem světa přinese ten správný efekt," uvedl v tiskovém prohlášení McLarenu šéf stáje Ron Dennis. Oznámení týmu o Alonsově budoucím angažmá přišlo jen pár dnů poté, co se společnost Vodafone rozhodla ukončit v příštím roce sponzoring týmu Ferrari a od sezóny 2007 přejít právě k McLarenu.

Kdo bude v roce 2007 spolujezdcem Fernanda Alonsa v týmu McLaren?
Hlasujte v anketě pod článkem.

"Bude to vlastně nový začátek. A samozřejmě obrovská výzva. Samozřejmě, že mi bude při odchodu z Renaultu smutno, ale občas se na stole objeví nabídka, kterou prostě nelze odmítnout. Jsem rád, že jsme se dokázali domluvit takhle s předstihem a že se budu moci v příští sezóně stoprocentně koncentrovat na obhajobu v barvách Renaultu," uvedl v tiskovém prohlášení McLarenu Alonso.

Z vyjádření britské stáje není jasné, kdo bude se španělským pilotem tvořit jezdeckou dvojici. "O sezóně 2007 se bavíme jak s Kimim Räikkönenem, tak s Juanem Pablem Montoyou. Oba jsou profesionálové a současná situace nikterak nenaruší jejich přípravu na příští rok. Je jasné, že v nadcházející sezóně budeme bojovat ještě společně. A nejraději bychom vstoupili do sezóny 2007 se dvěma mistry v kokpitech," dodal Dennis.

Alonsa v týmu Renault by podle agentury AP mohl nahradit testovací  jezdec Heikki Kovalainen a spekuluje se také o Marku Webberovi.

Reklama

Související témata: