Hlavní obsah

Schumacher odmítl, že by mohl opustit Ferrari

MADONNA DI CAMPIGLIO

V průběhu nadcházející sezóny se německý pilot formule 1 Michael Schumacher rozhodne, zda bude pokračovat v kariéře i v roce 2007. Záležet bude na tom, jestli bude stáj Ferrari schopna bojovat o titul. Sedminásobný světový šampion zároveň vyloučil, že by přestoupil do jiného týmu, jak se o tom v poslední době často spekulovalo.

Článek

"Na 99,9 procenta zůstanu ve Ferrari," uvedl dnes Schumacher na tradiční "zimní" tiskové konferenci Ferrari v italských Alpách. Rozhodnutí o své budoucnosti by měl oznámit v polovině sezóny, tedy kolem Velké ceny USA, která se pojede 2. července.

"Chci být minimálně v takové pozici, abych mohl bojovat s těmi nejlepšími. Mým cílem je titul," prohlásil sedmatřicetiletý jezdec, jehož kralování v seriálu loni po pěti letech ukončil Španěl Fernando Alonso z Renaultu.

Nový ročník mistrovství světa začne 12. března v Bahrajnu, Schumacher už v minulých dnech absolvoval testování v Jerezu a byl prý až nečekaně rychlý. Lepšího času dosáhl jen Španěl Pedro de la Rosa s mclarenem.

Pocit jako při řízení motokáry

Ve formuli 1 se letos bude jezdit s osmiválcovými motory místo dosavadních desetiválců. Schumacher po jízdách v Jerezu prohlásil, že má pocit, jako by opět řídil motokáru. "Je to mnohem větší zábava," tvrdil.

Jeho možným nástupcem u Ferrari by se mohl v budoucnosti podle spekulací stát motocyklový šampion Valentino Rossi, který už několikrát s italským týmem testoval. Schumacher věří, že fenomén seriálu MotoGP by přechod k volantu zvládl. "V testech si vedl dobře, rozhodnout se musí sám," uvedl Němec.

Nový vůz Ferrari představí 24. ledna na své testovací dráze v Mugellu.

Reklama