Hlavní obsah

Ferrari bez velké pompy předvedlo nový vůz F1

MUGELLO

Stáj formule 1 Ferrari netradičně bez velkých okázalostí představila přímo na trati v Mugellu veřejnosti vůz pro sezónu 2006. Zatímco v minulých letech předcházela slavnostnímu odkrytí velká mediální show, po nevydařené sezóně s novou formulí prostě Michael Schumacher vyjel na okruh k testovacím jízdám.

Článek

Teprve potom byla rudá formule vystavena na startovní čáře na odiv zahraničním médiím a následovala tisková konference. "Dnes je pro nás důležitý den. Připravili jsme jinou prezentaci než obvykle, ale změna je život. To nejdůležitější se neděje na jevišti, ale na dráze a v dílně. Chceme zpátky titul mistra světa," řekl prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

Netradiční je i název vozu - nefiguruje v něm jako dosud číslo roku, ale jmenuje se 248 F1. Loňský model nesl označení F2005. Nový název má v sobě zaneseny parametry motoru o objemu 2,4 litru a osmi válcích. Sedminásobný mistr světa, jehož novým spolujezdcem bude letos Brazilec Felipe Massa, už za zavřenými dveřmi jezdil s novým monopostem před týdnem.

Získá letos Ferrari titul mistra světa?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Máme dobré auto, schopné soutěžit s ostatními. Jak dobré ale je ve skutečnosti, to uvidíme až po dalších testováních," řekl Schumacher.

V pořadí padesátá formule italského týmu je vzhledem ke změnám pravidel FIA kompletně novým vozem a je o něco lehčí než jeho méně úspěšný předchůdce. "Loni jsme v rychlosti zaostávali za konkurencí, doufám, že nám to letos půjde lépe," uvedl už dopoledne technický ředitel italské stáje Ross Brawn, zatímco německý pilot pilně testoval.

Sesazený šampion po pěti letech panování musel uvolnit trůn Fernandu Alonsovi, Ferrari po zisku dokonce šesti Pohárů konstruktérů skončilo mezi týmy až třetí za Renaultem a McLarenem.

Reklama

Související témata: