Hlavní obsah

Schumacher: Nejsem žádný stařík, ještě těm mladým ukážu

Michael Schumacher bude v sedmatřiceti letech nejstarším závodníkem nastávajícího ročníku mistrovství světa formule 1. Německý pilot se ale rozhodně necítí stár a nepovažuje svůj věk za překážku, která by mu mohla zabránit v cestě za osmým titulem mistra světa. Prohlásil to při úterním představování nového vozu stáje Ferrari v Itálii.

Článek

"Můj věk mne opravdu neznepokojuje," odmítl Schumacher jakékoliv úvahy na toto téma. "Jedna věc je, jaký údaj máte v dokladech, a druhá, jak cítíte své tělo a svou mysl. Často jsem v kontaktu s mladšími lidmi, hraju s nima třeba fotbal, a rozhodně si oproti nim nepřipadám starý," vykládal u tratě v Mugellu, kde Ferrari představilo vůz pro novou sezónu.

Nový monopost Ferrari poprvé od roku 2001 neponese na svém kokpitu číslo jedna určené pro úřadující mistry světa. "Tak o to se skutečně nestarám. Je přece úplně jedno, s jakým číslem pojedu," nedělá si z toho hlavu Schumacher, který je s 84 vítězstvími nejúspěšnějším závodníkem historie formule 1.

Získá letos Ferrari titul mistra světa?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

S novým vozem Ferrari 248 F1 je Schumacher spokojený, v úterý s ním před zraky novinářů provedl testování. "Věřím, že budeme připraveni ukázat dobrý a konkurenceschopný vůz. Jak to nakonec bude, však poznáme až při prvním závodě. Ale zatím všechno vypadá velmi pozitivně," tvrdí německý pilot.

Šéfdesignér Ferrari Aldo Costa tvrdí, že na novém voze byla udělána řada změn. "Radikálně se změnil především spodek vozu, mechanika, a aerodynamické vlastnosti. Na co nejlepší aerodynamice vozu se ale stále pracuje, snažíme se to před závody co nejlépe vypilovat," prozradil Costa.

Reklama

Související témata: