Hlavní obsah

Piloti McLarenu nechtějí spekulovat o budoucnosti

MELBOURNE

Soustředit se pouze na víkendovou Velkou cenu Austrálie a nespekulovat o budoucnosti chtějí jezdci stáje F1 McLaren Kimi Räikkönen a Juan Pablo Montoya. Diskuse o tom, jaké budou finský a kolumbijský pilot hájit barvy v příštím roce zesílily poté, co se McLaren dohodl na smlouvě s mistrem světa Fernandem Alonsem ze Španělska.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Juan Pablo Montoya za volantem monopostu týmu McLaren.

Článek

O talentovaného Fina mají zájem u Ferrari, ale sám Räikkönen se rozhodl celou záležitost nekomentovat. "Nevím, v příštím roce se může stát cokoliv," řekl na tiskové konferenci v Melbourne, kde se jede třetí závod ročníku mistrovství světa.

Stejně se vyjádřil i Montoya, jeho další působení u McLarenu závisí právě na tom, zda Räikkönen odejde či nikoliv. "Budu se soustředit pouze na letošní sezónu, nic jiného mě nezajímá," řekl. "Když jsem podepisoval svou první smlouvu ve formuli, říkal jsem, že ať budu v jakémkoliv týmu, budu se vždy v sezóně snažit podávat co nejlepší výkony," prohlásil. "Můžeme vyhrát celý šampionát, tudíž potřebujeme každý bod," uvedl.

Úřadující vicemistr světa Räikkönen prý veškeré spekulace, kterých bude letos více než dost, hodlá ignorovat. "Nebudu se starat o to, kdo bude mým parťákem za rok. Až se to rozhodne, tak sednu do auta a budu zase jezdit," uvedl.

Montoya loni vyhrál tři závody a celkově skončil čtvrtý i proto, že ho provázely technické problémy auta. "Letos to vypadá dobře, mohli bychom útočit na nejvyšší pozice oba. S Kimim jsme kolegové pro letošní sezónu a nic jiného nás nezajímá," souhlasil s Raikkönenem Kolumbijec.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint