Hlavní obsah

Enge se chce důstojně rozloučit se sezónou v A1 GP

PRAHA

Supermoderní trať v čínské Šanghaji bude dějištěm posledního podniku premiérového ročníku formulové série A1 Grand Prix. Při finále Světového poháru motorsportu nebude o víkendu chybět ani český tým, jemuž v průběžném pořadí seriálu patří čtrnáctá příčka s propastnou ztrátou 122 bodů na vedoucí Francouze.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge za volantem českého vozu na okruhu v Sepangu.

Článek

České barvy bude v Šanghaji hájit znovu Tomáš Enge. Devětadvacetiletý pilot odcestoval do Číny s přáním rozloučit se s prvním ročníkem série kvalitním umístěním. V předposledním podniku jedenáctidílného seriálu na okruhu Laguna Seca ve Spojených státech totiž nedokončil ani jeden závod.

"Je neuvěřitelné, jak rychle sezóna utekla. Jsme před posledním závodem a toužíme po zakončení dobrým výsledkem. Trať vypadá dobře, zdá se být náročná. Nechci dělat před závodem nějaké odvážné předpovědi. Jen doufám, že se nám vyhnou problémy a uvidíme, kam až se můžeme dostat," uvedl Enge v oficiální tiskové zprávě týmu.

Ve startovním poli patří k nejzkušenějším jezdcům, vyjma Antarktidy závodil na všech kontinentech, ale na okruhu v Šanghaji pojede poprvé. "Je to pro mě zcela nové teritorium. V Číně jsem nikdy nebyl, takže o víkendu se budu seznamovat s novými věcmi po všech stránkách," řekl Enge.

Český tým vstupoval do nové série s velký odhodláním, výsledky ale zůstaly za očekáváním. Enge dokázal bodovat jen ve španělském Estorilu, v malajsijském Sepangu dojel dokonce třetí a stejnou příčku obsadil i v Dubaji. Bod přivezl také z Indonésie a v Mexiku obohatil české konto deseti body. Celkem nasbíral 41 bodů, které náš tým řadí na 14. místo. Soupeři v nejbližším okolí českého týmu ale nemají příliš velký náskok, resp. ztrátu. Již jistým vítězem seriálu je Francie.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace