Hlavní obsah

Alonso: Jezdit v barvách Ferrari není můj sen

PRAHA

Co by většina závodních jezdců dala za možnost usednout do kokpitu vozu Ferrari a bojovat v rudé kombinéze o body v mistrovství světa formule 1. Ne tak úřadující světový šampión Fernando Alonso. Hvězda stáje Renault, jejíž kroky zamíří po sezóně do McLarenu, sen o týmu z Maranella v hlavě nenosí.

Článek

A to i přesto, že v minulosti se spekulace o Alonsově přestupu do Ferrari několikrát vyrojily. "Myslím, že spojení já a Ferrari nejde dohromady. Upřímně řečeno, nikdy jsem z té stáje nebyl odvařený jako jiní jezdci. Není to můj sen," prohlásil čtyřiadvacetiletý pilot v rozhovoru pro španělský deník Marca.

Alonsovi vyprší smlouva u Renaultu na konci letošní sezóny a během loňského roku několikrát proběhla médii zpráva o tom, že jeho další štací ve formuli 1 by mohl být právě rudý tým. Španěl však v prosinci šokoval dohodou s McLarenem.

"Prioritou v rozhodování je, abych měl k dispozici konkurenceschopný vůz, který má na vítězství. Momentálně mám takové podmínky v Renaultu a příští rok věřím, že na stejné úrovni bude i McLaren," řekl vítěz dvou ze tří letošních závodů mistrovství světa.

Přestup do nového týmu je pro Alonsa novou výzvou, nejmladší mistr světa formule 1 v historii měl ale i mnohem prozaičtější důvody, proč se rozhodl pro McLaren. "Renault mi nebyl schopen nabídnout takové záruky budoucnosti. McLaren ano. Přestup neberu jako velký risk. Naopak je to způsob, jak udržet motivaci na co možná nejvyšší úrovni," dodal Alonso.

Reklama

Související témata: