Hlavní obsah

Enge se vrací do IRL, opět pojede Indy 500

PRAHA

Automobilový závodník Tomáš Enge uzavřel premiérový ročník formulové série A1 Grand Prix vítězstvím v Číně, na velké oslavy ale nemá čas. Libereckého rodáka čeká návrat do zámořského seriálu Indy Racing League, byť zatím jen na dva závody. Devětadvacetiletý pilot se představí na konci dubna v Japonsku a opět nebude chybět na startu slavného závodu 500 mil Indianapolis.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Engeho manažer Antonín Charouz měl se sháněním místa plné ruce práce. "Po loňské sezóně jsme doufali, že Panther Racing uplatní na Tomáše opci, jenže tým se rozpadl. Chtěl jsem, aby využil zkušeností, které během roku v zámoří nasbíral, ale situace nebyla nijak růžová. Obvolával jsem tým po týmu a nakonec jsem skončil u Eddieho Cheevera a domluvil se s ním, že Tomáš v jeho týmu odjede závody v Motegi a v Indianapolis," uvedl Charouz na středeční tiskové konferenci.

Enge má zatím smlouvu na dva závody, Charouz ale věří, že se mu podaří počet podniků rozšířit. "Šance, že Tomáš odjede celý zbytek seriálu je. Každopádně je pro nás angažmá u Cheevera výhodné. Nemusíme přinést žádné sponzorské peníze a Tomáš je naopak placeným jezdcem," prohlásil.

V loňské sezóně Enge do závodu v Japonsku po havárii v kvalifikaci nenastoupil, jako první Čech na startu 500 mil v Indianapolis zase nedojel do cíle poté, co jej sestřelila Danica Patricková. "Věřím, že se mi podaří složit úspěšně reparát. Sice jsem půl roku ve voze IRL neseděl, ale zkušenosti z loňska by měly být dostatečné. Bude to krok do neznáma, vlétnu do seriálu bez testování, ale nebojím se," líčil český pilot.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint