Hlavní obsah

Honda obvinila Ferrari, že stále používá ohebné křídlo

HAMBURK

Stáj Ferrari čelí dalšímu obvinění z používání zadního přítlačného křídla, jehož konstrukce odporuje pravidlům. Ani ne týden po triumfu Michaela Schumachera v Imole přišla konkurenční automobilka Honda s tvrzením, že italský tým stále porušuje regule. Spekulace o neregulérním křídle se kolem Ferrari objevily už při prvním závodě sezóny v Bahrajnu.

Článek

"Myslím, že mám na videozáznamech dost důkazů, že se jejich křídlo stále prohýbá," uvedl technický ředitel Hondy Geoff Willis podle německých deníků Bild a Express. Se stížností už se na automobilovou federaci FIA údajně obrátil šéf japonské stáje Nick Fry.

Spekulace o neregulérním křídle se kolem Ferrari objevily už při prvním závodě sezóny v Bahrajnu, v Malajsii pak byly do případu "namočeny" vedle Italů také McLaren a BMW.

Ostatním soupeřům se nelíbilo, že Ferrari má křídlo složené z pohyblivých elementů, které při různých rychlostech mění jeho tvar a zlepšují odpor vzduchu či přítlak v zatáčkách. Podle pravidel FIA jsou ohebná křídla zakázaná, FIA nařídila po Velké ceně Malajsie zmíněným týmům zjednat nápravu.

Reklama

Související témata: