Hlavní obsah

Button: Moje první vítězství v F1 je jen otázka času

PRAHA

Britské eso Jenson Button ujišťuje svoje fanoušky, že je to jen otázka času, než začne ve formuli 1 vítězit. Svému prvnímu vítězství v závodě F1 měl zatím jezdec hondy nejblíže ve Velké ceně Malajsie v roce 2004, kdy zárověň zaznamenal svoje první umístění na stupních vítězů. V boji o první příčku ale tehdy chyboval.

Foto: Hoch Zwei

Pilot týmu Honda Jenson Button.

Článek

Start letošní sezóny vyvolával u stáje Honda oprávněná očekávání. Button dojel v úvodní Velké ceně na okruhu v Sepangu třetí a ve druhém závodě v Austrálii dokonce získal pole position. Bohužel jeho Honda zatím není schopná v závodních podmínkách předvádět takové výkony jako v kvalifikaci.

V Melbourne měl Button problémy s pneumatikami, v poslední Velké ceně San Marina v Imole, kde cílem prosvištěli v souboji jako první Michael Schumacher následován Fernandem Alonsem, ho zase o lepší umístění připravili mechanici v boxech.

"Je bláznivé o mě tvrdit, že nikdy nevyhraju", řekl Button pro britský deník The Times. "Je to však otázka pochopení našich chyb, které musíme vyhodnotit a následně je neopakovat," narážel Button na banální chybu mechaniků v boxech v Imole, kdy dostal pokyn k odjezdu, zatímco mu do nádrže stále proudil benzín. " Musíte být v každém směru precizní, pokud chcete vyhrát a to jsme zatím nebyli," dodal.

Současná formule 1 je mnohem vyrovnanější

"Bylo by asi složité vyhrávat s pomalejším vozem, ale ten my nemáme," řekl pilot hondy s tím, že dnes je složité pravidelně vítězit díky tomu, jak všechny týmy  a jezdci na špici věnují maximální úsilí v přípravě na každý závod.

"Největší frustraci mám z toho jak je současná formule 1 vyrovnaná a kolik jezdců je teď opravdu dobrých. Pilotů s reálnou šancí na vítězství je nyní mnohem více, než v minulých letech," řekl Brit.

"I Michael Schumacher mi řekl, že jsou mezi jezdci v současné době jen malé rozdíly v talentu, jde jen o to, koho bude méně srážet jeho vlastní tým. A já se opravdu nechci v noci probouzet zpocený s myšlenkami na to, že nemůžu nikdy vyhrát. Já můžu a vyhraju," řekl odhodlaně Jenson Buton.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace