Hlavní obsah

Schumacher věří, že v Monaku ukrojí z Alonsova náskoku

Patnáct bodů ztrácí pilot formule 1 Michael Schumacher po šesti závodech letošní sezóny na lídra průběžného pořadí mistrovství světa a obhájce titulu Fernanda Alonsa. Tento víkend se budou body rozdávat na městském okruhu v Monte Carlu a německý jezdec týmu Ferrari věří, že z náskoku svého rivala kus ubere.

Článek

Schumacher ze tří posledních Velkých cen dvě vyhrál, před dvěma týdny ve Španělsku se ale musel před suverénním Alonsem sklonit. Před tradičním závodem v ulicích Monte Carla, který je součástí světového šampionátu od roku 1950, si ale německý jezdec, jenž v monackém knížectví pětkrát pil z poháru pro vítěze, věří.

"Myslím, že máme důvod k optimismu. Nerad se ale pouštím do nějakých předpovědí v souvislosti s charakterem okruhu. Zrovna Monte Carlo je v tomto ohledu unikátní," uvedl sedminásobný mistr světa během týdne při přípravách na nedělní závod.

"Na podobném typu tratě jsme s letošním vozem ještě nejeli. O vývoji závodu v Monaku rozhoduje každý okamžik a koncentrace musí být neustále stoprocentní. To činí z Monte Carla velmi náročný závod, ale zase velmi vzrušující," doplnil.

Schumacher není zastáncem teorie, že o úspěchu ve středomořském letovisku rozhodne dobře zvládnutá kvalifikace. "Mnoho lidí si to myslí, já tomu ale nevěřím. Samozřejmě, že je těžké myslet na vítězství, pokud startujete z poslední řady. Takový náskok nemůžete soupeřům věnovat. Ale s dobrou strategií a rychlým vozem máte dobrou šanci na úspěch, i když startujete třeba z pátého místa," uzavřel sedmatřicetiletý veterán.

Reklama

Související témata: