Hlavní obsah

Pozor na Ferrari, varuje před Montrealem Alonso

PRAHA/MONTREAL

Pět vítězství, tři druhá místa. Jiné umístění Fernando Alonso v letošním seriálu mistrovství světa ještě nebral. První polovinu šampionátu uzavře víkendová Velká cena Kanady, v níž obhájce titulu dosud nezářil. "Chceme naší nepříznivou bilanci zlomit," říká rozhodně španělský jezdec stáje Renault před devátým podnikem sezóny.

Článek

Alonso si přivezl do Kanady v čele průběžného pořadí luxusní náskok třiadvaceti bodů na Michaela Schumachera z týmu Ferrari a v předvečer závodu mohl spokojeně bilancovat úvodní část sezóny.

"Začátek šampionátu byl fantastický. Pětkrát jsem vyhrál, třikrát jsem byl druhý. To je solidní základ. Teď bychom rádi přerušili nešťastnou sérii tady v Montrealu. Ještě nikdy jsem zde nestál na stupních vítězů a poslední dva závody jsem vůbec nedokončil. To chci určitě změnit!" vyprávěl španělský mladík novinářům.

Z loňského závodu, který pro něj skončil po vyjetí z tratě, si odnesl důsledná poučení. "Naučil jsem se tady, že nemá cenu honit vítězství za každou cenu. Pokud je šance na bodový zisk, je lepší zůstat klidný a brát to, co je," má jasno s ročním odstupem.

Vozy prošly aerodynamickou úpravou

Za favority zámořských závodů (po Velké ceně Kanady čeká jezdce závod na okruhu v americkém Indianapolisu) Alonso považuje rudé vozy z Maranella.

"Od začátku sezóny jsou hodně rychlí a v následujících dvou závodech budou patřit k hlavním kandidátům na vítězství. Uvidíme, jak se to bude v neděli vyvíjet, je ale možné, že právě Montreal bude patřit k těm závodům, kde se budeme muset smířit se druhým místem," přemítal čtyřiadvacetiletý jezdec.

Odmítl ale, že by dopředu něco vzdával. "Nepřijel jsem do Montrealu v poraženecké náladě. Pokud to bude možné, budu útočit na vítězství. Chci jen zdůraznit, že okruh bude Ferrari sedět," doplnil.

K co nejlepšímu umístění budou jezdcům Renaultu pomáhat i upravené monoposty. "Na vozech došlo k poměrně výrazným změnám v aerodynamice. Některé části jsou vytvořené speciálně pro Montreal, některé jsou výsledkem dlouhodobého vývoje," uzavřel Alonso.

Reklama

Související témata: