Hlavní obsah

Schumacher varoval Alonsa: Jdeme za titulem

HOCKENHEIM

Optimismem a sebevědomím nešetří před víkendovou Velkou cenou Německa vozů formule 1 Michael Schumacher ze stáje Ferrari. Vítěz posledních dvou závodů pevně věří v úspěch i v domácím prostředí na okruhu Hockenheimring a navíc začal veřejně hovořit o útoku na osmý titul světového šampióna.

Článek

Schumacher stáhl při závodech v Indianapolis a v Magny Cours náskok obhájce mistrovského titulu a lídra průběžného pořadí MS Fernanda Alonsa z týmu Renault na 17 bodů. A před dvanáctým závodem sezóny v Německu věří, že španělský mladík tlak neustojí.

"Myslím, že nemusím zdůrazňovat, jak moc namotivovaní jsme. To je snad všem jasné. Stejnou touhu po vítězství sdílí celý náš tým. Opět se v nás probudil soutěživý duch. Chceme zakončit naše snažení ziskem titulu," prohlásil Schumacher během příprav na nedělní závod.

Vyhraje M. Schumacher Velkou cenu Německa na Hockenheimringu?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Poměrně výrazná ztráta na Alonsa německého jezdce netrápí. "Ve formuli 1 se věci mění kvapíkovým tempem. I velký náskok může bát najednou extrémně hubený. My se plně soustředíme na jediný cíl: vyhrát další závod," doplnil Schumacher.

Alonso zůstává v klidu

Alonsa prohlášení sedminásobného mistra světa z klidu nevyvedla. "Zůstávám optimistou. Začátek sezóny nám vyšel parádně, a i když jsme teď dvakrát nevyhráli, nic se neděje. Jdeme trpělivě za obhajobou. Já jsem plně připravený a tým také. Nevím, proč bychom neměli sezónu zakončit stejně, jako jsme ji odstartovali," uvedl španělský mladík, jehož čeká v sobotu oslava pětadvacátých narozenin.

Nejmladší šampión v historii MS F1 bude chtít na Hockenheimringu vrátit Schumacherovi porážku, kterou pilot Ferrari uštědřil stáji Renault při domácí Velké ceně ve Francii. "Michaela se musíme snažit porazit v každém závodě, nejen na Hockenheimu. Je jasné, že v této fázi sezóny potřebujeme dojíždět před piloty Ferrari. Nedělní vítězství by ale znamenalo víc než zisk deseti bodů. Jde hlavně o důležitý psychologický moment," upozornil Alonso.

To si uvědomuje i Schumacher, který však oba dosavadní 'domácí' závody v Imole a na Nürburgringu zvládl. Proto spíš než nervozitu cítí povzbuzení. "Každý německý pilot má před takovým závodem extra motivaci. Chceme obarvit mistrovství na rudo a závod na Hockenheimringu by měl být dalším krokem k cíli. Věřím, že fanoušci nám k tomu pomohou," uzavřel sedmatřicetiletý veterán.

Reklama

Související témata: