Hlavní obsah

Schumacher nemá jasno, zda bude dál závodit

NEUSS

Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher stále odkládá rozhodnutí o tom, zda bude pokračovat v kariéře. Sedmatřicetiletý německý pilot prý nemá jasno ani po dovolené, i když během ní o své budoucnosti často mluvil s manželkou Corinnou a manažerem Willim Weberem. Definitivní slovo podle Webera padne až při Velké ceně Itálie 10. září.

Článek

Schumacher už dříve slíbil, že se v Monze vyjádří, ale očekávalo se, že se rozhodne už během léta. "Možná to Michael udělá až na poslední chvíli, nakonec to není jednoduchá věc," řekl Weber agentuře SID.

Sám si stojí nadále za svým názorem, že hvězda stáje Ferrari by měla skončit, ať už dopadne letošní sezóna jakkoli. "Podle mě je to ta správná chvíle, i když tím vlastně jdu proti vlastním zájmům," prohlásil Weber, kterému plynou tučné příjmy ze Schumacherových miliónových výdělků.

Schumacher se podle něj bude řídit především vlastním úsudkem. Weber popřel spekulace tisku, že hlavní roli v rozhodování o případném konci sportovní kariéry bude mít manželka Corinna.

Každopádně Schumacher se nehodlá k otázce své budoucnosti ve formuli 1 až do Monzy vyjadřovat a chce se soustředit na souboj o titul s úřadujícím šampionem Fernandem Alonsem ze Španělska. Jejich další bitva se uskuteční v neděli v Istanbulu, který bude hostit čtrnáctý z osmnácti dílů mistrovství světa.

Reklama