Hlavní obsah

Doornbos pojede místo Kliena zbytek MS F1

LONDÝN

Nizozemský pilot Robert Doornbos nahradí ve zbytku sezóny ve formuli jedna Christiana Kliena. Vedení stáje Red Bull oznámilo, že mu pro poslední tři závody mistrovství světa nabídlo pozici druhého závodního jezdce místo Rakušana, který už jedná o novém angažmá. Do Red Bullu totiž po sezóně přijde Australan Mark Webber z Williamsu a pro Kliena v něm nebude místo.

Foto: Hoch Zwei

Stáj Red Bull

Článek

"V souvislosti s rozhodnutím Christiana Kliena usilovat o nové možnosti ve formuli jedna se Red Bull Racing dohodl na okamžitém ukončení jeho smlouvy," uvedli v oficiálním prohlášení zástupci stáje.

Dosavadní testovací pilot Red Bullu se postaví na start v závodech v Číně, Japonsku a Brazílii, kde bude dělat dvojku zkušenému Britovi Davidu Coulthardovi. "Robert je logická náhrada. Na svůj debut v týmu Red Bull se začne připravovat už tento týden na testování v Jerezu," uvedl šéf stáje Christian Horner.

Čtyřiadvacetiletý Doornbos už loni absolvoval osm závodů ve formuli jedna v barvách týmů Minardi a Toro Rosso, ale nezískal žádný bod. O Klienovi se hovoří jako o možném soutěžním jezdci stáje Midland, která bude po změně majitele startovat v příští sezóně v seriálu pod novým názvem Spyker.

Reklama

Související témata: