Hlavní obsah

Alonso: Schumacher je nesportovní a protežovaný

MADRID

Úřadující mistr světa formule jedna Fernando Alonso otevřeně kritizoval Michaela Schumachera, který po nedělním závodě v Monze oznámil konec kariéry. Sedminásobný šampion se vzápětí dočkal spousty superlativů na adresu svých schopností, ale Alonso se nepřidal do řady jeho bezmezných obdivovatelů.

Foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso na stupních vítězů v Bahrajnu.

Článek

Prohlásil o něm, že je to nejvíce nesportovní jezdec v historii formule jedna. "Má nejvíce trestů v historii formule jedna," připomněl Alonso v rozhovoru pro španělský sportovní deník Marca. Pětadvacetiletý pilot však zároveň uznal Schumacherovy kvality. "Byl to nejlepší jezdec a bylo pro mě ctí a potěšením závodit s ním," řekl.

Vzápětí kritizoval údajné protežování německého pilota a jeho stáje Ferrari. "Ve formuli jedna jsou obchodní a politické zájmy. Mluvíme o nejúspěšnějším pilotovi historie a trocha pomoci se nikdy nemine účinkem. Docela často překračují hranici přijatelného a to je nevysvětlitelné," uvedl.

Alonsa o víkendu rozčílilo rozhodnutí traťových komisařů během Velké ceny Itálie v Monze, do níž musel odstartovat až z desáté pozice místo páté, kterou si vyjel v kvalifikaci. Za údajné omezování pilota Ferrari Felipeho Massy mu komisaři škrtli tři nejrychlejší časy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články