Hlavní obsah

Schumacher by mohl pro Ferrari dělat testovacího jezdce

Michael Schumacher by po skončení kariéry mohl dělat pro Ferrari testovacího jezdce. Chce mu to alespoň nabídnout vrchní inženýr italské stáje Luca Baldisseri. Oslovil proto už šéfa týmu Jeana Todta, aby k tomu sedminásobného mistra světa přemluvil. "Ježdění je to, co on má ze všeho nejvíc rád a co nejlíp umí. Měl by pro nás testovat," řekl Baldisseri listu Gazzetta dello Sport.

Článek

Schumacher prý na konci roku oznámí, v jaké pozici bude ve Ferrari působit a zda vůbec. Práci sportovního vedoucího po Todtově boku už jeho manažer Willi Weber odmítl.

Italská média spekulují o tom, že Schumacherův nástupce Kimi Räikkönen se alespoň zpočátku nedokáže vyrovnat svému předchůdci v tom, že by pomáhal s vývojem vozů. "Kimi za volantem dělá svoji práci velmi dobře, je dost rychlý. Ale Schumacher k tomu přidal ještě to, že pomáhal stavět vítězné vozy," uvedl Baldisseri.

Konec po sezóně

Aktuálně těsně druhý muž pořadí MS oznámil po nedělním vítězství v Monze, že po sezóně ukončí kariéru. Mocný šéf formule 1 Bernie Ecclestone však věří, že Schumacher si rozhodnutí ještě rozmyslí, a dokonce jeho možnou budoucnost spojil s Renaultem, týmem současného největšího soupeře stáje Ferrari.

"Počkejme po sezoně. Co se jeho kvalit a fyzičky týče, mohl by ještě jezdit klidně dva roky," uvedl Ecclestone. "A já vím, že Renault by ho hned vzal. Záleží jen na něm. Proto neříkám 'sbohem', ale 'nashledanou'," dodal britský milionář.

Objevily se také spekulace, že o Schumachera usiluje i Red Bull, a manažer Weber případný comeback také nevyloučil. "Každopádně zvedám telefon, když šéfové týmu volají," řekl.

Reklama

Související témata: