Hlavní obsah

Patricková projela ve formuli ulicemi Chicaga

CHICAGO

Nezvyklý pohled se naskytl minulý týden obyvatelům amerického Chicaga. Na ulicích, kde běžně jezdí městská doprava, osobní auta, či zásobování, se totiž náhle zjevil monopost formule a za jeho volantem navíc seděla žena. Jednalo se o promo akci k novému angažmá Danici Patrickové, populární pilotky ve formulové sérii Indy Racing League (IRL).

Článek

Patricková ujela za volantem černomodrého monopostu s číslem 7 několik stovek metrů po Michigan Avenue a vystoupila v River Easts Arts Centeru, kde se konala velká tisková konference a prezentace. Ta se týkala spojení její stáje Andretti Green Racing (AGR) se společností Motorola pro novou sezónu IRL.

Čtyřiadvacetiletá Danica Patricková je ve Spojených státech velmi populární a je bezesporu nejznámější ženou v současném motoristickém sportu po celém světě. V roce 2005 se stala první ženou, která dokázala být v popředí slavného závodu 500 mil Indianapolis, dojela tehdy jako čtvrtá celkově. Loni byla zvolena nejlepším nováčkem IRL a deník USA Today ji vyhlásil za nejlepší sportovkyni roku.

Reklama

Související témata: